Ham Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından toplayarak ürettiği,
Fenolik ve flavonoid maddelerden oluşan doğal bir üründür
Kelime anlamı olarak, Pro (Ön) + Polis (koruyan) kelimelerinden oluşur
Saf propolis, arıların yaşam alanı olan kovanın temizleyici, koruyucu ve tamirci görevini üstlenir
Arılar petek gözlerini ham propolis ile kaplar, sonra üzerine balını, yavrusunu, besinini koyar
Böylece arının ürettiği ürünler kovanda bozulmadan saklanır
Kovandan çıkarıldıktan sonra ise insan tüketimine uygun hale getirilmesi ve vücudun bu ürünü sindirebilmesi için işlenmesi gerekir
Bu noktada, en önemli olan konu, değerli bir gıda olan ham propolisin özelliğini ve besin değerini koruyarak işlenmesidir
Bee’o uzmanları tarafından geliştirilen işleme yöntemi ile içeriğinde yer alan
Polifenoller, terpenoidler, amino asitler, uçucu organik asitler, ketonlar, kumarinler, kuinonlar, vitamin ve mineraller korunur
Bee'o Propolis Damla'yı bal, pekmez, yoğurt vb. ılık ve soğuk tüm katı gıdalara damlatarak tüketebilirsiniz
Etken Madde: %20 oranında saf propolis içerir
Saf Propolis miktarı standardize edilmiştir
Bu ürün ham propolisin, su ve etanol kullanılarak, İTÜ Arı Teknokent’te geliştirilen patentli teknoloji ile ekstrakte edilmesiyle hazırlanmıştır
Tüketim Önerisi 4 ila 10 yaş arası çocuklar için günde 10 ila 40 damla arası
11 yaş ve üzeri çocuk ve yetişkinler için günde 20 ila 80 damla arası
Bal, pekmez, yoğurt, ekmek gibi gıdalarla beraber tüketilmesi tavsiye edilir
Propolisi ilk defa kullanıyorsanız, propolise alerjiniz olup olmadığını anlamak için 1 damla ile başlayıp damla sayısını yavaş yavaş arttırmanız tavsiye edilir
Saklama Koşulları ürünü kuru bir ortamda, oda sıcaklığında (yaklaşık 22°C) saklayınız, daha yüksek sıcaklıktan koruyunuz